حواس‌پرتي و كاهش تمركز نشانه‌ افسردگي است؟

۱۰ بازديد

سلامت نيوز:يك روانپزشك در دانشگاه علوم پزشكي كردستان، با اشاره به اينكه حواس‌پرتي و كاهش تمركز مي‌تواند علامتي از افسردگي باشد، گفت: اين افراد به دلايل افسردگي دچار حواس پرتي مي‌شوند و نمي‌توانند حواس خود را روي مسائل رومزه جمع كند. 

به گزارش سلامت نيوز به نقل ازايسنا، غمگيني، احساسي است كه همه ما در طول زندگي آن را تجربه كرده‌ايم، اين احساس مي‌تواند به ما در شناخت و برخورد با مشكلات زندگي كمك كند، اما در افسردگي باليني يا اختلالات دو قطبي احساس غمگيني بسيار شديدتر است، در اين حالت اين احساس براي مدت طولاني باقي مي‌ماند و حتي انجام امور عادي زندگي را سخت يا غير ممكن مي‌كند.

 

افسردگي و شيدايي براي دوستان و خانواده ناراحت و خسته كننده است، دانستن اينكه به افراد بسيار افسرده چه بگوييم سخت است، آنها همه چيز را از ديدگاه منفي مي‌بينند و قادر نيستند بگويند از شما چه مي‌خواهند، آنها ممكن است زودرنج و گوشه گير باشند، اما در همان حال به كمك شما نياز دارند، آنها ممكن است نگران باشند ولي نخواهند يا نتوانند كه نصيحت شما را بپذيرند، سعي كنيد در حد امكان صبور باشيد و آنان را درك كنيد.

 

سليمان محمدزاده ، اظهار كرد: افسردگي يكي از اختلالات شايع جامعه امروز ما است، كه با بي‌حوصلگي و گريز از فعاليت يا بي‌علاقگي و بي‌ميلي بوده و مي‌تواند بر روي افكار، رفتار، احساسات فرد تأثير مخرب بگذارد. 

وي با اشاره به اينكه افسردگي در زنان بيشتر از مردان است، تصريح كرد: 25 درصد افراد جامعه مبتلا به اين اختلال هستند، گاهي افسردگي با كم‌اشتهايي، اختلال خواب و خستگي همراه با درد جسماني ديده مي‌شود. 

اين روانپزشك در دانشگاه علوم پزشكي كردستان، افزود: اين اختلال فقط مختص به بزرگسالان نيست در كودكان و نوجوانان به شكل ديگري است، كه بيشتر با گوشه گيري، دردهاي جسماني، عدم وزن گيري، عصبانيت و بي قراري ديده مي‌شود. 

محمدزاده، با اشاره به اينكه غمگيني يكي از علائم مهم افسردگي است، بيان كرد: اين افراد معمولا بغض و گريه مي‌كنند و بيشتر ترجيح مي‌دهند تنها بوده و با كسي ارتباط برقرار نكنند. 

وي عنوان كرد: ممكن است افراد افسرده اشتياق خود در انجام فعاليت‌هايي كه زماني برايشان لذت‌بخش بوده از دست بدهند، نسبت به غذا بي‌ميل و كم‌اشتها شوند، علاقه و لذت بردنشان نسبت به گذشته كاهش مي‌يابد. 

اين روانپزشك، افزود: افسردگي علت مشخصي ندارد، علت‌هاي متعددي مي‌تواند دخيل باشد، اما مهم‌ترين علت آن ژنتيك است، يعني افرادي ديگر از خانوده نيز مبتلا به اين اختلال شده‌اند و با استرس‌هايي در زندگي اين افراد، افسردگي سريع خود را نشان مي‌دهد.

 

كاهش تمركز علت افسردگي است 

محمدزاده، يكي از علائم شايع افسردگي را كاهش تمركز دانست و ذكر كرد: اين افراد به دليل افسردگي حواس پرت شده و مدام از ليست برنامه‌هايشان يكي دو مورد را فراموش كرده و انگيزه‌اي براي انجام كارهايشان ندارند. 

وي گفت: كاهش تمركز در همه زمينه‌ها تاثير گذار است، فرد، قبلا كارش را بدون نقص و با دقت انجام مي‌داد اما در اين دوره به دليل عدم تمركز و فكرهاي متفاوت در ذهن نمي‌تواند درست تمركز كند و كارهايش را درست انجام دهد. 

اين روانپزشك، بيان كرد: افراد افسرده قضاوت ديگران برايشان مهم است و مدام به فكر اين هستند كه ديگران در موردشان چه فكر مي‌كنند و در اين صورت بسيار زود رنج و تا حدي دچار بدبيني خفيف مي‌شوند، كه مربوط به روحيه ضعيف و خلق افسرده‌شان است. 

محمدزاده، عنوان كرد: اين افراد معمولا دچار نااميدي شديد شده و انگيزه‌اي براي كار كردن ندارند، آنها نسبت به اتفاقات خوشايند در زندگي نمي‌توانند خوشحال شوند و مدام خود را مقصر دانسته و خود سرزنشگري را دنبال مي‌كنند. 

وي با اشاره به اينكه مهم‌ترين علامت افسردگي فكر كردن به خودكشي است، ذكر كرد: افسردگي يكي از علل شايع خودكشي بين جوانان است كه متاسفانه امروزه در كودكان زير 10 سال نيز ديده مي‌شود. 

اين روانپزشك گفت: فعاليت‌هاي لذت بخش از قبيل ورزش كردن در كاهش افسردگي تاثير گذار است.

 

روش درمان افسردگي 

محمدزاده با بيان اينكه در صورت خفيف بودن افسردگي ورزش كردن مي‌توانند فرد را شاد كند، افزود: ورزش روزانه در كنار درمان دارويي و جلسات مشاوره مي‌تواند اثر بخش باشد، ورزش باعث شده تا مواد شيميايي نشاط ‌آور و انرژي ‌بخشي چون سروتنين و اندورفين در مغز آزاد شوند و سلول‌هاي مغزي رشد كنند؛ كاري كه داروها به‌طور مصنوعي انجام مي‌دهند. 

وي خاطرنشان كرد:ورزش‌هايي مانند ايروبيك يا پياده روي ساده نيز از جمله ورزش‌هاي مناسب براي بهبود افسردگي هستند. 

فوق تخصص كودكان در دانشگاه علوم پزشكي كردستان، در پايان يادآور شد: خانواده‌ها نشانه‌هاي افسردگي به ويژه افكار خودكشي را جدي بگيرند و در صورت مشاهده علايم افسردگي جهت ارزيابي و درمان به روانپزشك يا روانشناس باليني مراجعه كنند.

 

منبع : سلامت نيوز

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.